NTENT="IR" />
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کلارآباد دات کام
قالب وبلاگ

به گزارش پایگاه 598؛ روزنامه‌های اصلاح‌طلب در آخرین روز کاری هفته در «تسخیر» تصاویر دیدار حجت الاسلام روحانی با کامرون، نخست وزیر انگلیس بودند. روزنامه‌های زنجیره‌ای اصلاح‌طلب از این دیدار به روند «آب شدن یخ» روابط دوجانبه ایران و انگلیس یاد کردند، این سخنان در حالی بیان می شود که یک سال قبل، این روزنامه‌ها پس از گفت‌وگو تلفنی حجت الاسلام روحانی با همتای آمریکایی خود از «فرو ریختن دیوارهای تحریم» سخن می‌گفتند اما با گذشت یکسال هنوز شاهد این رخداد نیستیم.

روزنامه های اصلاح طلب همچنین به دفاع حجت الاسلام ناطق نوری در مراسم ختم حجت الاسلام دعاگو، امام جمعه شمیرانات از سوابق انقلابی و مبارزاتی هاشمی رفسنجانی پرداختند. 


تیتر پیشنهادی: دفاع از هاشمی در مراسم ترحیم (ختم)، احمدی نژاد برای مجلس نمی‌آیدروزنامه مردم سالاری

ارگان رسمی حزب مردم سالاری پنجشنبه را با تیتر«توصیه موسسه صلح آمریکا به اوباما برای توافق هسته ای با ایران» و« بهار روابط تهران- لندن؟» روانه پیشخوان مطبوعات کشورشد؛ در سرمقاله این روزنامه به قلم مرتضی رضایی به رسالت وزارت علوم در مقطع آغاز دانشگاه ها پرداخته شده است؛ مرتضی رضایی در یادداشت« سیاست نه جنگ نه صلح دولت در وزارت علوم! » نوشت « این ضعفی اساسی در وزارت علوم است که بر اساس تشخیصی استوار شده تا بر طبق آن هر گونه تشویق دانشجویان به فعال شدن و حمایت از قشر دانشجو به جهت فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی در سطح دانشگاه‌ها باعث ایجاد چالش‌های سیاسی و امنیتی جدی با محافظه کاران رادیکال در مجلس و سایر بخش‌های مگو و مپرس ساختار سیاسی ایران خواهد شد. لاجرم با سیاست نه صلح نه جنگ با دانشگاه باید رفتار شود و ضمن حفظ فاصله، از افتادن به یکی از دو سوی دولت خاتمی یا احمدی نژاد باید اجتناب کرد. این سیاست نه جنگ نه صلح در نهایت ثمره ای جز استیضاح جناب دکتر فرجی دانا نداشت تا مفتضحانه بودن این سیاست در قبال دانشگاه‌ها کاملا مشخص و واضح شود. جریان اقتدارگرا و متحجر محافظه کار، به هیچ روی و به هیچ راه نخواهد گذاشت که دولت روحانی به پیش برد اهداف خود توانا شود. بی‌بهره کردن دولت از پشتیبانی افکار عمومی در نهایت به ضرر دولت و ضرر مردم رنج دیده‌ای منجر خواهد شد تا برای پاسداشتشان از شرار شرارت‌های بی امان محافظه کاران، چنین سیاست‌هایی در قبال دانشگاه‌ها در پیش گرفته شده است.»

·  مذاکره در ماراتن سیاست

احسان کیانی در یادداشت «سلاح مذاکره در نبرد سیاست» به بررسی فرصت مذاکرات میان مسئولین کشورمان با همتایان خود در نیویورک پرداخته است؛ وی درباره مذاکرات دولت یازدهم نوشت« خوشبختانه دولت ایران نیز با واقع‌بینی و پذیرش نقش حساس و تعیین‌کننده کشورمان در سطح بین‌المللی و منطقه‌ای بدون توجّه به شعارهای برخی جریان‌های داخلی که از اکنون مذاکره را بی‌نتیجه و بی‌فایده خوانده و تیم مذاکره‌کننده را به وادادگی و عقب‌نشینی از حقوق ایران متّهم می‌کنند؛ بدون ترس و واهمه از هیاهوی مخالفان به صراحت و با قاطعیّت رودرروی همه طرف‌های غربی و به خصوص آمریکا نشسته و درباره همه مسائل مرتبط با این پرونده به سخن می‌نشینند. فارغ از نتایج حاصله از مذاکرات اخیر؛ یکی از فواید بزرگ دیدارها و گفت‌گوهای مکرّر آقای ظریف(وزیر خارجه ایران) با جان‌کری(وزیر خارجه آمریکا) و هم‌چنین آقای عراقچی(معاون اوّل وزیر خارجه کشورمان) با خانم وندی‌شرمن(معاون وزیر خارجه آمریکا) این بود که تابوی مذاکره با آمریکا که توسط تندروهای داخلی مرتّب بازتولید می‌شد، برای همیشه شکسته شد. اگر سال‌ها پیش در جریان مذاکره مک‌فارلین بنا بر اقتضائاتی طرفین به طور محرمانه به مذاکره می‌نشستند، امروز به راحتی مذاکرات مستقیم با آمریکا در جریان است.»


تیتر پیشنهادی: دفاع از هاشمی در مراسم ترحیم (ختم)، احمدی نژاد برای مجلس نمی‌آیدروزنامه ابتکار

روزنامه ابتکار با تیتر یک «نگذاریم این فرصت از دست برود» به انعکاس درخواست اوباما از دوبت و ملت ایران پرداخته است، این روزنامه در ادامه نوشت« باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا در سخنانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد که ایرنا منتشر کرده،گفت: پیام من به دولت و مردم ایران روشن است؛ اجازه ندهید این فرصت از دست برود. باید به راه حل برسیم.باراک اوباما در ادامه سخنان خود افزود:من به شما اطمینان می‌دهم می‌توانید برنامه هسته ای صلح آمیز خود را ادامه دهید.وی ادامه داد: آمریکا به دنبال راه حل دیپلماتیک برای حل مسئله هسته ای ایران است. حل این مشکل به استفاده ایران از این فرصت استثنایی بستگی دارد. رییس جمهوری آمریکا گفت من به شما اطمینان می‌دهم که می‌توانید برنامه هسته ای صلح آمیز خود را ادامه دهید. تاکید داریم که همه کشورها باید به قوانین بین‌المللی احترام بگذارند.»

·  الگوی اصلاح طلبی روی میز اصولگرایان

روزنامه ابتکار در صفحه سیاسی خود به بررسی فعالیت انتخاباتی اصولگرایان برای انتخابات مجلس دهم پرداخت؛ و درباره آن نوشت« اصولگراها هم در روزهایی که حبیب الله میانجی گر در میان شان نیست و شیخ ریش سفیدشان هم در گوشه بیمارستان رجایی آرام گرفته است، ریسمان‌های نازک شده وحدت را در دست گرفته اند تا با گره زدن یکی بعد از دیگری آنها رویای خوش «وحدت» را بعد از سال‌ها تبدیل به واقعیت کنند. رویایی که اگر رنگ واقعیت به خود نگیرد شاید با بال و پر گرفتن رقیب اصلاح گرایشان این بار هزینه ای سنگین تر بپردازند.در همین راستا از مدت‌ها پیش جلسات هم اندیشی اصولگرایان با محوریت سیدرضا تقوی عضو ارشد جامعه روحانیت مبارز آغاز شده بود. جلساتی که افرادی از طیف‌های مختلف اصولگرا در آن حضور داشتند و البته بودند برخی تشکل‌های اصولگرا چون رهپویان و ایثارگران و پایداری‌ها که از همان ابتدا چندان روی خوشی به این جلسات نشان ندادند.او که طی چندماه گذشته بارها و بارها مسیر تهران تا قم را برای دیدار با شیوخ قم نشین طی کرده است، در تازه ترین اظهاراتش شاهراه وحدت را تنها گزینه پیش روی اصولگرایان برای پیروزی در انتخابات آتی مجلس دانسته و عنوان کرده است «هر جناح سیاسی اگر نیت پیروزی و به نتیجه رسیدن داشته باشد باید به وحدت تن دهد چرا که احتمال شکست در تکروی و انشقاق وجود دارد.»

·  دفاع از هاشمی در مراسم ترحیم

ناطق نوری که این روزها به عنوان حامی دولت یازدهم در کنار اصلاح طلبان قرار گرفته است در مراسم ترحیم حجت الاسلام دعاگو به فعالیت سیاسی قبل از انقلاب حجت الاسلام هاشمی رفسنجانی پرداخت و بیان داشت« وقتی که امام فریاد انقلاب زد، ما تازه طلبه شده بودیم ولی کمتر روحانی مانند هاشمی رفسنجانی می‌شناسم که در انقلاب اسلامی نقش آفرین باشد.قبل از انقلاب که نشریه بعثت در قم منتشر می‌شد اوجلوداربود. او شهر به شهر که نه کشور به کشور می‌رفت و بر روی انجمن‌های اسلامی کارمی کرد تا به امام بگروند.رییس دفتربازرسی مقام معظم رهبری در ادامه مطلب عنوان کرد: من روزی در خانه آیت‌الله فلسفی حضورداشتم و آقای هاشمی آمد. مرحوم فلسفی به آقای هاشمی گفت که شما را شکنجه بدی کردند آقای هاشمی خندید و بیان کرد من فرد مقاومی هستند و بنیه‌ام خوب است. آمده ام بگویم به فکر زندانیان زیر شکنجه باشید.»


تیتر پیشنهادی: دفاع از هاشمی در مراسم ترحیم (ختم)، احمدی نژاد برای مجلس نمی‌آیدروزنامه اعتماد

روزنامه اعتماد آخرین روز کاری را به تیتر «روحانی-کامرون دیدار پس از 36 سال» و «مذاکرات هسته یی سران در لابی سازمان ملل» اختصاص داد؛ مهشید ستوده درباره این دیدار خاطر نشان کرد« دیوید کامرون، نخست‌وزیر انگلیس دیروز در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل با حسن روحانی رییس‌جمهور کشورمان دیدار کرد. دیداری که شاید کامرون از همان روزهای روی کار آمدن حسن روحانی دل به آن بسته بود و در پایان این دیدار به دستیار خود اعلام کرد که با این ملاقات قسمتی کوچکی از تاریخ ساخته شد. بالاترین مقامات اجرایی کشورهایی که سه سال پیش سفارتخانه‌های‌شان به مرز تعطیلی رسیده بودند مسیری رو به جلو را در پیش دارند و تاریخ را تغییر دادند. سفارتخانه‌ها تعطیل شده بود، کارداری تعیین نشده بود، پرچم‌ها پایین آمده بود و طرح مجلس برای کاهش سطح روابط هم همه‌چیز را سرد کرده بود. آمدن حسن روحانی اما شرایط را متفاوت کرد. با آمدنش نخست‌وزیر انگلستان برایش پیام تبریک فرستاد، در از سرگیری روابط پیشقدم شد. کمی بعد وزرای خارجه دو کشور دیدار کردند و کمی آن‌طرف‌تر تماس تلفنی نخست‌وزیر بریتانیا با رییس‌جمهور کشورمان کار را تمام کرد. کاردار غیرمقیم تعیین شد و کمی بعد پرچم‌ها افراشته شد. حالا اما فصل جدیدی از روابط رقم خورده است. روابطی که با همین فشردن دو دست کلیدی شده است. بازگشایی سفارتخانه‌های دو کشور دور از انتظار نیست که بدون شک روابط هم گسترده‌تر خواهد شد. دولت حسن روحانی شاید تنها در یک مورد با دولت سابق از خود شباهت داشته باشد. دولت یازدهم هم همچون دولت دهم «نخستین‌های» زیادی را در پرونده خود دارد. نخستین‌ها اما این‌بار از جنس تخلف یا سردی روابط نیست. «نخستین» دولت روحانی از جنس همین دیدارهایی است که تنها از یکی از آنها 36 سال گذشته بوده است. روابط ایران و بریتانیا در آستانه گرم شدن است.»


·  هاشمی و خاتمی لیست نمی‌دهند

روزنامه اعتماد در صفحه احزاب خود به انعکاس سخنان رسول منتجب نیا، قائم مقام حزب اعتماد ملی درباره فعالیت اصلاح طلبان برای انتخابات مجلس دهم پرداخت؛ این فعال سیاسی اظهار داشت « هنوز زود است که درباره لیست انتخاباتی برای انتخابات آینده صحبت کنیم ولی ان شاالله اصلاح طلبان در جهت انسجام حرکت خواهند کرد.منتجب نیا همچنین درباره بحث مشورت با هاشمی رفسنجانی و ناطق نوری برای انتخابات گفت: من خبری ندارم، البته درباره لیست هنوز زود است که صحبت کنیم. » و همچنین درباره نقش هاشمی و خاتمی افزود« آقایان هاشمی و خاتمی برای انتخابات لیست نمی دهند، ولی این عزیزان بزرگانی هستند که بزرگواری می‌کنند و جبهه اصلاحات را ساماندهی می‌کنند.»

·  بهارستان در تسخیر اصلاحات

محمد رضا عارف که در چند ماه اخیر بر حجم فعالیت های سیاسی خود افزوده است، در دیدار با اعضای حزب اعتماد ملی به تحلیل مسائل سیاسی پیش روی جریان اصلاحات پرداخت و همچنین نسبت به فعالیت اصلاح طلبان در انتخابات آتی بیان داشت« اصلاح‌طلبان باید با برنامه‌ریزی منسجم در انتخابات آینده شرکت کنند. مهم‌ترین راهبرد ما پیروزی در انتخابات مجلس است به همین دلیل باید در داخل خانواده اصلاحات با وحدت و همدلی به دنبال کسب اکثریت مجلس باشیم.»


تیتر پیشنهادی: دفاع از هاشمی در مراسم ترحیم (ختم)، احمدی نژاد برای مجلس نمی‌آیدروزنامه آرمان

این روزنامه اصلاح طلب با تیترهای اصلی «دیدار تاریخی در پرونده ایران و انگلیس» و «فرصت طلایی مذاکرات» رهسپار کیوسک مطبوعات کشور شد.

·  مذاکره با آمریکا به صلاح نیست

روزنامه آرمان در صفحه سیاسی خود به بازتاب سخنان علی مطهری، نماینده مردم تهران در بهارستان نسبت به مذاکرات هسته ای پرداخت و نوشت« . علی مطهری البته این صلاح ندانستن را فقط دیروز بیان نکرد چرا که در فروردین سال 91 هم گفت: تصمیم نهایی درباره رابطه با آمریکا توسط نهادهای عالی نظام با موافقت مقام معظم رهبری گرفته می‌شود. نماینده مردم تهران در مجلس اظهار داشت: بحث و اظهارنظر درباره برقراری یا عدم برقراری رابطه با آمریکا در ذات خود اشکال ندارد و هرکس می‌تواند نظر خود را بیان کند. این نماینده مجلس همچنین تأکید کرد: نکته مهم این است که زمان حاضر که ما در معرض تهدیدات مختلف قرار داریم، زمان مناسبی برای طرح مسأله برقراری رابطه با آمریکا نیست. مطهری دلیل این مساله را این چنین عنوان کرد که ممکن است این موضوع را ناشی از ضعف و نیاز ما بدانند و در نتیجه ما در مذاکرات دست بالا را نداشته باشیم و به ضررمان تمام شود. وی بر همین اساس یادآور شد: به هر حال اکنون زمان مناسبی برای طرح این مساله نیست؛ چه از طرف آقای احمدی‌نژاد باشد و چه از طرف آقای هاشمی‌.»

·  خاتمی رئیس بلامنازع جریان اصلاحات است

پس از اعلام تشکیل حزب ندای ایرانیان با محوریت صادق خرازی هجمه های فراوانی به این تشکل نوپا از سوی اصلاح طلبان صورت پذیرفت به نحوی که برخی از افراد این تشکل از فعالیت در آن خودداری نمودند؛ صادق خرازی در گفت و گو با رسانه ها به حضور اثرگذار حزب ندای ایرانیان در انتخابات آتی اذعان می کند و در همین راستا نسبت به هماهنگی با سید محمدخاتمی بیان می دارد«بله، فکر می‌کنیم که آقای خاتمی رئیس بلامنازع جریان اصلاحات است»، ادامه داد که وی «رئیس جریان اصلاح‌طلبی است و تحت هر شرایطی اینگونه باقی خواهد ماند. چه بخواهیم چه نخواهیم او جایگاه خاصی در جامعه دارد. خاتمی به رهبری، قانون اساسی، ولایت فقیه در چارچوب نظام سیاسی اعتقاد دارد و بسیاری از اتفاقات سال 1388 را تایید نکرد... او به گفت‌وگو برای حل مشکلات اعتقاد دارد». خرازی در ادامه در پاسخ به این سوال که بسیاری‌ها در ایران خواستار اعلام برائت محمد خاتمی از اتفاقات سال 1388 شدند و اینها قشر وسیعی از محافل سیاسی ایران هستند گفت: این درست است اما ما جامعه‌ای باز داریم. همه می‌توانند نظر خود را بیان کنند. ما به آینده نگاه می‌کنیم و اسیر گذشته باقی نمی‌مانیم.»

· احمدی نژاد برای مجلس نمی‌آید

حجت‌الاسلام محمدرضا میرتاج‌الدینی، معاون پارلمانی دولت دهم در گفت وگو با روزنامه آرمان به بررسی تحولات سیاسی کشور در یک سال گذشته می پردازد؛ ایشان درباره حضور احمدی نژاد در انتخابات مجلس دهم بیان داشت« چیزی اعلام نکرده است، خودش که برای مجلس نمی‌آید.» و سپس از فعالیت اطرافیان احمدی نژاد برای کسب کرسی در بهارستان ابراز بی اطلاعی کرد.


تیتر پیشنهادی: دفاع از هاشمی در مراسم ترحیم (ختم)، احمدی نژاد برای مجلس نمی‌آیدروزنامه ایران

روزنامه دولتی ایران با تیتر اصلی «جلسه دولت و قوه قضائیه درباره فیلترینگ» و «پایان 35 سال رابطه سرد»میهمان نگاه خوانندگانش بود.این روزنامه در سرمقاله خود به قلم سید جلال ساداتیان، دیپلمات سابق ایران در لندن به تحلیل دیدار حجت الاسلام روحانی با نخست وزیر انگلستان پرداخت و نوشت« بریتانیا برای تنظیم روابطش با کشور‌های منطقه، بخصوص در شرایطی که به دلیل بحران‌سازی جریان‌های تندرو از جمله گروهک داعش، موازنه قدرت‌ها بر هم خورده است، به نقش آفرینی ایران به عنوان یک بازیگر مهم منطقه نیاز دارد. بویژه که این کشور تلاش کرده تا ایران در ائتلاف بین‌المللی برای حمله نظامی به پایگاه گروه‌های تروریستی در منطقه وارد شود. تعامل نزدیک ایران و رایزنی با سران اروپایی حاضر در این ائتلاف از جمله انگلیس می‌تواند، استراتژی جامع ایران برای حل و فصل بحران‌های تروریستی در قامت یک کشور مهم منطقه‌ای را مورد توجه قرار دهد.»

· نزدیکان دولت تکذیب کردند

روزنامه ایران در ستون دیگه چه خبر درباره تکذیب یک ادعا درباره تصمیم هستهای روحانی نوشت« یک منبع نزدیک به رئیس جمهوری در گفت‌و‌گو با انتخاب، ادعای خبرگزاری آلمان در مورد تصمیم روحانی برای شرکت در مذاکرات هسته‌ای نیویورک را تکذیب کرد.خبرگزاری آلمان مدعی شده بود رئیس جمهوری برای حضور در مذاکرات آماده میشود.»


تیتر پیشنهادی: دفاع از هاشمی در مراسم ترحیم (ختم)، احمدی نژاد برای مجلس نمی‌آیدروزنامه آفتاب یزد

روزنامه آفتاب یزد با تیتر«حرف امام را تحریف می کنند» که به انعکاس اظهارات ناطق نوری در مراسم ختم حجت الاسلام دعاگو اشاره دارد، میهمان نگاه خوانندگانش است. این روزنامه در سرمقاله خود به قلم علی بیگدلی، کارشناس مسائل بین الملل به ارزیابی دیدار روحانی و کامرون پرداخت و نوشت «این ملاقات یک پیام سیاسی بسیار مهمی داشت و آن اینکه اروپا و به طور کلی غرب نسبت به ایران نگاهشان را تغییر داداه اند و امیدوار هستند که بتوانند قدم های بلندتری را در استحکام مناسباتشان با ایران بردارند و از طرف دیگر این ملاقات می تواند روی فضای مذاکرات هسته ای هم تاثیر بگذارد که قطعا چنین است. همچنین اگر عملکرد ایران در فرآیند مذاکرات هسته ای خیلی دل پسند نبود، قطعا آقای اولاند و آقای کامرون با آقای روحانی دیدار نمی کردند که نشان دهنده این است که فضای مذاکرات، فضای مثبتی است»


[ جمعه 93/7/4 ] [ 1:50 عصر ] [ م.ص ] [ نظر ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

موضوعات وب
لینک های مفید
لینک دوستان
لینک های مفید
امکانات وب
عمارنامه : نجوای دیجیتال بصیرت با دیدگان شما 		AmmarName.ir

بازدید امروز: 80950
بازدید دیروز: 1639
کل بازدیدها: 5059904